top of page

Termoenergi utfører Bygningsfysisk prosjektering POSTEN/BRING KRISTIANSAND

Updated: Jun 15, 2021

Bygningsfysisk prosjektering, inkl. energiytelser, dagslysberegninger, beregninger for termisk inneklima. Krav: TEK17. energiklasse A. BREEAM-NOR Very Good


Termoenergi utfører Bygningsfysisk prosjektering POSTEN/BRING KRISTIANSAND
POSTEN/BRING KRISTIANSAND

Prosjekt: Nybygg. Postterminal

Størrelse: ca. 7800 m2 postterminal og kontorer i to etasjer.


Posten Norge har kjøpt tomt og skal bygge en ny terminal utenfor Kristiansand for å ruste seg til fremtidens netthandel. Den skal stå klar for drift høsten 2021.

Posten har hatt stor økning i antallet pakker de siste årene, noe som har gjort at dagens terminal i Kristiansand er blitt for liten. I dette området er det spesielt mange netthandelsvirksomheter. Daglig går 15.000 pakker inn og ut av terminalen i Sørlandsparken. I tillegg sendes mange pakker fra Agder til Oslo eller Stokke på grunn av kapasitetsproblemer. - Vi vil bygge i Lillesand kommune tre kilometer nord for dagens terminal i Buråsen – rett ved E18. Der har vi kjøpt en tomt på 67 mål. Terminalen blir på 8.000 kvadratmeter, og vil møte fremtidens krav til miljø og elektriske kjøretøy. Posten skal være utslippsfri i alle våre bygninger og kjøretøy innen 2025, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge.


Terminalen vil få en ny og moderne sorteringsmaskin som vil gi raskt og effektiv drift, til glede for Postens kunder. I tillegg til pakker vil terminalen også håndtere gods. I dag produseres ca 350 tonn stykk- og partigods på terminalen.

- Rundt 130 medarbeidere er knyttet til dagens terminal. De kan se fram til bedre arbeidsforhold både med hensyn til helse, miljø og sikkerhet, sier konsernsjefen.


Tjenester innen bygningsfysikk leveres av Termoenergi. Et annet prosjekt der vi leverer bygningsfysisk prosjektering er på Maxbo Holmen.


Byggherre: Posten

Entreprenør: Veidekke Entreprenør


Om Veidekke Entreprenør

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, utvikler boligprosjekter, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er omlag 39 milliarder kroner, og halvparten av de 8600 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Comentários


bottom of page