top of page

Bygningfysisk prosjektering utføres av Termoenergi

Updated: Oct 9, 2018

TERMOENERGI SKAL UTFØRE BYGNINGSFYSISK (RIBFY) PROSJEKTERING FOR SOLKILEN TERRASSE.


På Kilen, få minutter fra Tønsberg sentrum, finner du Solkilen Terrasse. Leilighetene får et nordisk og minimalistisk preg, med rene linjer og et moderne uttrykk. I leilighetene er det valgt et stilrent merkevarekjøkken av god kvalitet. Alle leilighetene får balkong eller markterrasse med sol fra formiddagen til kvelds.

NYE, FLOTTE LEILIGHETER MED TERRASSER FRA 10-94KVM OG GODE SOLFORHOLD, FORMIDDAG SOM KVELDS!

Termoenergi er ansvarlig for bygningsfysisk prosjektering for planlagt bygning i Solkilen i Tønsberg. Bygget skal inneholde bilforretning og verksted i to etasjer, samt leilighetsbygning med 30 leiligheter fordelt på fire etasjer. Totalt er bygget ca. 6 200 m2 oppvarmet areal pluss parkeringskjeller.

Termoenergi er også ansvarlig for tetthetskontroll og energimerking av bygningen.


Entreprenør: Alento AS

Bygghere: Gjermundsen Auto


BYGNINGFYSISK PROSJEKTERING

Bygningsfysik er de fysiske prosessene knyttet til varme-, luft- og fukttransport i en bygning. Typiske bygningsfysiske problemstillinger er varmeisolering av bygninger, lufttetthet og fuktsikring mot vanndamp og fritt vann. Akustikk og brann er også fysiske prosesser som hører inn under dette, men disse fagene er vanligvis skilt ut som egne fag da de er forholdsvis kompliserte og omfattende. Hensikten med dette som fag er å øke kompetansen omkring de ulike fysiske prosessene i en bygning blant annet for å redusere risikoen for byggskader.

Bygningsfysiske problemstillinger kan være kompliserte og har lett for å ”havne mellom to stoler” i en travel prosjekterings- og byggeperiode. Ved bruk av relativt små midler til god planlegging og kontroll, kan kostnader og konsekvenser pga feil reduseres. Med en bygningsfysisk rådgiver som har fokus på riktige konstruksjoner og detaljer, kan man oppnå langt færre feil og skader.


69 views

Comments


bottom of page