top of page

Termoenergi: Utfører Trykktesting / Tetthetskontroll av Gangtårnet Horten havn

Updated: Jan 22, 2021

Bastø Fosen etablerer nye kontorer som tilbygg til det nedlagte gangtårnet på fergekaia i Horten. Bastø Fosen transporterer årlig 1,8 millioner biler og 3,7 millioner mennesker mellom Horten og Moss. Nytt kontorbygg for Bastø Fosen bygges på fergeleiet til person- og bil-fergene.


Ved hjelp av en trykktesting, tetthetskontroll kan vi hjelpe deg med å finne feil og mangler ved alle type bygninger. Trykktesting, tetthetskontroll  avdekker feil og mangler som kan ha store konsekvenser for kostnader i forbindelse med oppvarming av bygg. Når vi utfører test starter vi med å lukke alle åpninger i bygningen.


SPIR har tegnet nytt kontor for Bastø Fosen som eier og drifter båtene. I samarbeid med Horten havn lanserte vi idéen om å bruke det nedlagte gangtårnet som en aktiv del av et nytt kontorbygg. Det gamle gangtårnet fungerer som vertikal kommunikasjon i det nye kontorbygget med servicefunksjoner som trapp, heis og teknisk rom. Tårnet forteller historien om og representerer et element i en av Norges viktigste kommunikasjonsårer for transport av biler og passasjerer. Bygningsvolumene som inneholder kontorer plasseres horisontalt og glir forbi det vertikale tårnet. Komposisjonen av bygningsvolumene understreker dermed bevegelse og transitt samtidig som kontorvolumet forankres i tårnet.


Byggherre: Horten Havnevesen

Virksomhet: Bastø Fosen

Entreprenør: Bygg og Maskin AS

Arkitekt: Spir Arkitekter AS


Bygg og Maskin AS er en av de største bygg og anleggsentreprenørene i Sandefjord. Vi holder til i moderne lokaler sentralt plassert ved E18 og Torp flyplass. Oppdragene varierer fra mindre vedlikehold til store totalentrepriser. Kundene er offentlig virksomhet og privat næringsliv. Vi har en omsetetning på ca. 170 millioner i 2016 med 46 ansatte hvor anleggsavdelingen står for ca. 10% av omsetningen. Markedsområde er Vestfold og nedre Telemark med hovedområde Sandefjord, Tønsberg og Larvik. Våre ansatte har høy kompetanse og lang erfaring fra byggebransjen. Det gjør oss i stand til å løse de fleste oppgaver. Vi er godkjent opplæringsbedrift og har til enhver tid ansatt lærlinger. Målet til Bygg og Maskin as er å skape en trygg, sikker og interessant arbeidsplass for våre ansatte og løse oppdragene våre så godt at kundene ønsker å bruke oss flere ganger. Vi har stort fokus på sikkerhet og miljø.


Om Termoenergi - ekspert på energimerking av bygg

Termoenergi er spesialister på energisparende tiltak i eksisterende og prosjekterte bygninger. Våre kunder er alt fra eier/leier av enkeltbygg til hotellkjeder, dagligvare og detaljhandel med bygg også utenfor Norges grenser. Vi er også en stor leverandør av bygningsfysisk prosjektering til byggeprosjekter i alle størrelser over hele landet. Våre oppdragsgivere her er alt fra arkitekter til noen av landets største entreprenører. I tillegg er vi leverandør til Hafslund Strøm, Fortum Norge og Sverige, Norgesenergi, Hallingkraft og Göta Energi der vi leverer energirådgivningstjenester til deres kunder. Som nøytral rådgiver har vi ingen bindinger til bestemte løsninger eller produkter. Våre anbefalinger tar alltid utgangspunkt i det som er mest lønnsomt for vår oppdragsgiver.


Ta kontakt når du ønsker tilbud på energiattest og energimerking av bygg.

40 views

Comments


bottom of page