top of page

Termoenergi: Utfører Bygningsfysisk prosjektering av Nye Nygård sykehjem

- Vi takker for tilliten og er veldig fornøyde med å ha vunnet konkurransen om få dette prosjektet fra Veidekke

Nybygg Nygård sykehjem

Termoenergi har av Veidekke Bygg Vestfold og Telemark fått oppdraget med bygningsfysisk prosjektering i forbindelse med nybygg for Nygård sykehjem og for rehabilitering av eksisterende bygningsmasse. Den bygningsfysiske prosjekteringen bidrar til at bygningen tilfredsstiller krav i Bygningsteknisk forskrift (TEK17) til blant annet energieffektivitet, radonsikring, termisk inneklima, fuktsikring og lufttetthet.


Om prosjektet:

Den nye fløyen blir på totalt ca 7.500 m 2 og får 72 beboerrom. Bygget oppføres i miljøvennlig massivtre over tre etasjer med kjeller i betong under halve bygget. Dagens bygningsmasse som skal rehabiliteres er på ca 10.000 m 2 og får 108 beboerrom.

Bæresystemet i massivtre i nybygget bidrar til reduserte klimagassutslipp og de nye tekniske anleggene sammen med tilleggsisolering vil redusere energibehovet betydelig. Solceller på taket til nybygget og eksisterende bygg vil dekke store deler av byggets energibehov.


Oppdraget er en totalentreprise med kontraktssum 386 millioner kroner ekskl. mva.


- Byggherre: Sandefjord Kommune

- Entreprenør: Veidekke

- Arkitekt: Planforum Arkitekter


Om Veidekke:

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, utvikler boligprosjekter, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er omlag 39 milliarder kroner, og halvparten av de 8600 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.


Om Termoenergi:

Termoenergi er spesialister på energisparende tiltak i eksisterende og prosjekterte bygninger. Våre kunder er alt fra eier/leier av enkeltbygg til hotellkjeder, dagligvare og detaljhandel med bygg også utenfor Norges grenser. Vi er også en stor leverandør av bygningsfysisk prosjektering til byggeprosjekter i alle størrelser over hele landet. Våre oppdragsgivere her er alt fra arkitekter til noen av landets største entreprenører. I tillegg er vi leverandør til Hafslund Strøm, Fortum Norge og Sverige, Norgesenergi, Hallingkraft og Göta Energi der vi leverer energirådgivningstjenester til deres kunder. Som nøytral rådgiver har vi ingen bindinger til bestemte løsninger eller produkter. Våre anbefalinger tar alltid utgangspunkt i det som er mest lønnsomt for vår oppdragsgiver.
53 views

Comments


bottom of page