top of page
Energikarakte

Bedre karakter = bedre renter

Hva skal til for å forbedre energikarakteren for en bygning?

Man kan bytte ventilasjonsanlegg, etterisolere tak og fasader, skifte ut vinduer, installere varmepumpeanlegg, tilknytte fjernvarme, solcelleanlegg, og ganske mye annet... Dette er ofte kostbare tiltak og det er vanskelig å forutsi hvilke som er mest økonomisk lønnsomme, eller som bidrar mest til en bedre energikarakter.

Vi kan gjøre de nødvendige beregningene for å vise deg hvilke tiltak som lønner seg å gjennomføre og i hvilken rekkefølge det lønner seg å gjennomføre dem.

Det er ikke sikkert at utskifting av vinduer gir best effekt, hverken for energibesparelsen eller for energikarakteren. Det som er sikkert er at det er kostbart.

Man kan for eksempel begynne med å se på bygningskroppen, er den lufttett? Dette finner man raskt ut ved å trykkteste og/eller termografere bygningen med drone. En bygning med store luftlekkasjer bruker unødvendig mye energi til oppvarming og luftlekkasjene kan bidra til et trekkfullt og dårlig inneklima. Tetting av luftlekkasjer er vanligvis et rimelig tiltak og kan i enkelte tilfeller alene løfte energikarakteren.

 

Vi simulerer de forskjellige tiltakene og finner svaret for deg

Alternativ 1

Vi har energimerket deres bygg med ventilasjonsanlegg fra før

Simulering for å se hvilke tiltak som skal til for å få bedre energikarakteren.

Alternativ 2

Vi har energimerket deres bygg med ventilasjonsanlegg fra før

Simulering for å se hvilke tiltak som skal til for å få bedre energikarakteren. Med prisoverslag på hva kostnaden pr. tiltak vil utgjøre.

Alternativ 3

Vi har ikke energimerket deres bygg med ventilasjonsanlegg fra før

Energimerking og energivudring av tekniske anlegg og Simulering for å se hvilke tiltak som skal til for å få bedre energikarakteren

Alternativ 4

Vi har ikke energimerket deres bygg med ventilasjonsanlegg fra før

Energimerking og energivudring av tekniske anlegg og Simulering for å se hvilke tiltak som skal til for å få bedre energikarakteren Med prisoverslag på hva kostnaden pr. tiltak vil utgjøre

Ta kontakt, motta tilbud uten forpliktelser 

arrow&v
Last opp fil
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

Vi tar kontakt, og du vil motta et tilbud

bottom of page